Hou je van voetbal? Hou je ervan om beslissingen te nemen? Beschik je over tal van leiderskwaliteiten en zoek je engagement in een functie met verantwoordelijkheden? Aarzel dan niet langer! Word scheidsrechter, want zonder scheidsrechters, geen voetbal!

Je hoeft slechts aan volgende voorwaarden te voldoen:

  • Je bent ten minste 15 jaar
  • Je bent aangesloten of je gaat je aansluiten bij een club van Voetbal Vlaanderen
  • Je bent fysiek paraat

Hoe word ik scheidsrechter?

De scheidsrechtersopleiding wordt in alle provincies gegeven. De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel, waarbij je wordt begeleid door een opleider. Vervolmakingscursussen houden je op de hoogte van de laatste wijzigingen aan de spelregels. Er wordt meerdere keren per jaar een 'Ref in one day' georganiseerd. Zoals de naam doet vermoeden, kan je dus op slechts één dag de opleiding tot ref volgen! Via deze link https://www.voetbalvlaanderen.be/word-scheidsrechter kan je de kalender van de 'Ref in one day' - opleidingen vinden en jezelf inschrijven. 

Om samen met de Red Flames de dynamiek en de groeiende evolutie in het vrouwenvoetbal te kunnen blijven volgen, hebben we nood aan damesscheidsrechters. Hou je van voetbal, dan is dit zeker iets voor jou!

Ben je nog geen 15 jaar ?
Neem contact op met een club die over een Referee Ambassador beschikt. Hij schat je mogelijkheden in en volgt je op tijdens je wedstrijden in U7-U13. Daarna ben je klaar om officieel aan de slag te gaan na het behalen van je diploma op de ééndagscursus Rin1D (Ref in 1 Dag).

Speel je al voetbal?
Dat is geen enkel probleem, je kan het voetballen en het arbitreren combineren dankzij de scheidsrechterscategorie H.