Nieuwigheden Voetbal Vlaanderen seizoen 2024-2025

Voetbal Vlaanderen doet wijzigingen in lagere reeksen voor komend seizoen: minstens drie U23-spelers en vijf wissels toegestaan

Vanaf het seizoen 2024-2025 gelden dezelfde regels voor alle competities vanaf tweede nationale tot vierde provinciale van het herenvoetbal en tweede provinciale van het damesvoetbal. Op het wedstrijdblad mogen vanaf komend seizoen 16 spelers in plaats van 15 staan.

Daarnaast wordt het toegestane aantal wissels van drie naar vijf verhoogd. Voor de tweedeprovincialers in het vrouwenvoetbal wordt die aanpassing immens, want in die reeks mocht er tot nog toe doorlopend worden gewisseld.

Nog een wijziging is dat ploegen dertien spelers ouder dan 23 jaar op het wedstrijdblad mogen zetten, maar speler 14, 15 en 16 moeten U23-spelers zijn.